Seizoen 2018/2019

Het volleybalseizoen 2018/2019 begint voor de meeste teams en verenigingen in september 2018. Zo ook bij de volleybalschool. Na een succesvol seizoen is ons voornemen om eerder te beginnen met de trainingen op zondagochtend. De selectietrainingen zullen verspreid worden over twee dagen in september, waardoor de trainingen in oktober al kunnen beginnen. Afhankelijk van de vakanties en Holland-Top toernooidagen willen we 18-20 trainingen aanbieden gedurende seizoen 2018/2019.

Wat is ons doel?

Simpel: volleybal in de regio West-Friesland naar een hoger niveau tillen door meer trainingsmogelijkheden aan te bieden aan getalenteerde en gemotiveerde jeugdspelers. Alle trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers. Het niveauverschil binnen Nederland is nog steeds groot. Waar we vroeger in deze regio ook teams hadden die in de hoogste competities speelden, is dat nu niet meer. En daar willen we graag verandering in brengen!

Voor wie is de Volleybalschool West-Friesland?

Elke speler die gemotiveerd is, die meer uitdaging zoekt naast de clubtrainingen, die zijn of haar volleybaltalent verder wil ontwikkelingen en die ouders of verzorgers heeft die op zondagochtend naar de sporthal willen komen, zijn bij ons van harte welkom. We willen de trainingen zo effectief mogelijk invullen; het uitvoeren van de juiste technieken speelt daarbij een grote rol. Scholing daarin wordt verzorgd door de trainers. Wat je als speler zelf moet meenemen is je onvoorwaardelijke inzet, doorzettingsvermogen en enthousiasme!

Samenwerkingen met verenigingen

De volleybalschool bestaat niet zonder de steun van de West-Friese volleybalclubs. Tijdens het seizoen houden we contact met de clubtrainers en nodigen wij hen uit om een aantal keer per seizoen aan te sluiten bij de trainingen. Op deze manier kan er kennis en kunde worden uitgewisseld. De trainingen bij de club zijn over het algemeen gericht op een teamprestatie en zo zou het ook moeten zijn. De Volleybalschool wil je aanvullend daarop graag individueel verbeteren door extra trainingsuren aan te bieden. De kennis die je opdoet kun je dan ook weer overbrengen aan de spelers uit je team bij je eigen vereniging.

We werken momenteel samen met: Wognum, VVW, Madjoe, NIVO, WhamWham, Simokos, Reflection, Antilopen, Urbanus, Westvolver en WVS’90. En net buiten West-Friesland is ViP uit Purmerend ook aangesloten.